Köpevillkor

Köpevillkor Ivitapure

Dessa köp- och beställningsvillkor gäller när du som konsument gör en beställning på Ivitapures webbplats (“Webbplatsen”) eller via någon av våra rådgivare över telefon. Avtal ingås mellan dig och Europe Health Technology AB, organisationsnummer 559292–2974. Detaljerad kontaktinformation och annan information om Ivitapure finns på webbplatsen. Dessa allmänna villkor gäller för dig som är konsument och som gör beställningar via Webbplatsen eller över telefon.

Du måste acceptera dessa villkor för att kunna göra ett köp. Genom att acceptera dessa villkor samtycker du till att följa dem.

Ett köpeavtal ingås inte förrän vi har bekräftat din beställning. Vi rekommenderar att du sparar din orderbekräftelse eller kundnummer för eventuell kontakt med vår kundtjänst.

 

Reservationer från felstavningar

Ivitapure strävar efter att säkerställa att informationen på webbplatsen alltid är så korrekt som möjligt. Vi kan inte alltid garantera detta, och reserverar oss därför för eventuella bild- och skrivfel på webbplatsen, såsom fel i produktbeskrivning eller innehållsförteckning, felaktiga priser och/eller felaktig information om huruvida en vara finns i stock. Ivitapure förbehåller sig rätten att korrigera eventuella fel när som helst och att ändra eller uppdatera informationen.

 

Orderbekräftelse

När du beställer dina varor skickas ett e-postmeddelande till den e-postadress du angav när du gjorde köpet. Det mejlet är en bekräftelse på att vi har tagit emot din beställning. Denna orderbekräftelse fungerar även som ditt kvitto och kan vara bra att spara vid kontakt med vår kundtjänst.

 

Fraktkostnad och fraktsätt

Vi erbjuder fri frakt på beställningar via vår webbplats eller över telefon inom Sverige, Norge, Danmark och Finland. Om du beställer via vår webbplats men väljer att utnyttja din lagstadgade ångerrätt och skicka tillbaka varorna tillämpar vi en fraktkostnad motsvarande 5 euro i respektive lands valuta. Om köp har gjorts via någon av våra rådgivare över telefon tillämpas fri frakt även vid returer. Vi skickar för närvarande endast varor inom Skandinavien och Finland. Kontakta oss för beställning utomlands för en personlig offert.

 

Leverans

Leveranstiden är normalt mellan 2-5 vardagar men vi reserverar oss för leverans upp till 14 vardagar. Om beställningen görs efter kl 12 via vår webbshop skickas paketet normalt från vårt lager dagen efter. När beställningen görs via telefon skickas paketet normalt dagen efter. Om en leverans blir väsentligt försenad har du som kund alltid rätt att häva köpet även efter den lagstadgade ångerrätten på 14 dagar. Kontakta oss om din vara är försenad. Leverans anses ha ägt rum när du eller din företrädare har mottagit varan.

Vid köp över telefon levereras normalt din vara till din dörr om inget annat är överenskommet och ställs utanför din dörr om du inte är hemma vid leveranstillfället.

 

Olöst paket

Olösta paket debiteras en avgift på 99kr för att täcka de fraktkostnader som ett ej uthämtat paket medför. Ditt paket är normalt tillgängligt hos ditt postombud i 14 dagar innan det skickas tillbaka till vårt lager.

 

Betalningar

Du kan välja att betala via faktura, Swish eller kort i vår kassa som tillhandahålls av Klarna AB. När du gör ditt köp accepterar du alla deras villkor som är länkade i kassan.

Vid fakturaköp så skickas fakturan i samband med din försändelse. Betalningsfristen följer av fakturan, och är minst 14 dagar från mottagandet av varan. Vid abonnemangsbeställningar över telefon tillhandahålls betalningarna av Nordfin Capital AB. I händelse av utebliven betalning tillkommer dröjsmålsränta i enlighet med räntelagen samt eventuella indrivningskostnader.

Abonnemang

Ivitapure säljer varor som enskilda köp eller på fortlöpande abonnemangsbasis.

Leverans sker normalt inom ett par dagar och i enlighet med vald leveransintervall, utan köptvång eller bindningstid. Abonnemanget kan sägas upp löpande. I händelse av uppsägning avslutas abonnemanget omedelbart från och med nästa leverans. Du kan när som helst kontakta vår kundtjänst för att pausa, ändra eller säga upp ditt abonnemang.

Vi kan komma att göra ändringar av vårt produktutbud, leveransform och leveransintervall. Meddelanden om ändringar skickas i god tid innan de träder i kraft. Mindre ändringar, såsom byte av förpackning, kommer inte att meddelas utöver den information som framgår av vår webbplats.

Abonnemang kan vägras på objektiva grunder, såsom vid bedrägeriförsök, brist på kreditvärdighet och liknande.

 

Prissättning

Alla priser på Ivitapure inkluderar moms (12%, 14% eller 25% beroende på produkt och land). Priserna inkluderar inte eventuella faktura och-fraktavgifter som anges separat. Priset på varorna kan variera beroende på försäljningskanal, distribution och specialerbjudanden. Priserna är giltiga tills de ändras. Meddelanden om prisändringar skickas ut i god tid innan ändringarna träder i kraft. Erbjudanden till nya kunder riktar sig primärt till nya kunder och får inte nyttjas på felaktigt sätt genom upprepad uppsägning och nyteckning av abonnemang.

Ivitapure förbehåller sig rätten att löpande ändra priserna för alla varor i vårt sortiment. Ivitapure förbehåller sig rätten till slutförsäljning samt eventuella fel i bilder, produktbeskrivning eller teknisk specifikation samt felaktiga priser och prisjusteringar. Ivitapure förbehåller sig rätten att korrigera sådana fel och uppdatera informationen när som helst. Om ett felaktigt pris har angetts för en vara kommer Ivitapure att meddela kunden om detta och invänta kundens godkännande eller annullera beställningen. Vi förbehåller oss rätten att rätta till eventuella slutförsäljningar eller felaktiga saldon. Alla eventuella kampanjer hos Ivitapure gäller så långt lagret räcker om inget annat anges i produktbeskrivningen.

 

Ångerrätt

Enligt lagen om distansförsäljning har du som konsument rätt till en ångerfrist under vilken du har rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar efter att du mottagit dina varor.

Ångerrätten gäller från den dag du mottagit ditt paket, förutsatt att produkten returneras i oförändrat skick och i oskadad originalförpackning. Alla burkar måste vara förseglade, och förpackningen obruten för att ångerrätten ska gälla.

Om varans värde minskas mer än nödvändigt gentemot varans egenskaper och funktion måste du täcka denna värdeminskning. Om inte annat överenskommits täcker du de direkta kostnaderna för att returnera varan.

På det belopp som ska återbetalas har Ivitapure rätt att dra av ett belopp som motsvarar produktens eventuella värdeminskning jämfört med produktens ursprungliga värde.

Kontakta kundtjänst på +46 73 121 48 08 eller support@ivitapure.com för att returnera dina varor. Vår returadress är:

Postpac AB / Ogoship
Att: Europe Health Technology AB
Elleholmsvägen 1 274 36 Skurup SWEDEN

Reklamation

Om den levererade varan är felaktigt kan du, beroende på omständigheterna, kräva avhjälpande av felet, ny leverans, prisavdrag eller ersättning för att avhjälpa felet eller häva avtalet.

Om det är fel i varan måste du inom skälig tid efter att felet upptäcktes, eller borde ha upptäckts, meddela oss om felet. Meddelande som lämnas inom två månader efter det att du märkt felet skall alltid anses ha lämnats i rätt tid. Rätten att göra ett klagomål är begränsat till klagomål inom varans utgångsdatum som anges på förpackningen, och senast tre år efter att du mottagit varan. I händelse av ett sent klagomål förlorar du rätten att åberopa att varan är felaktig.

Rätten till reklamation gäller i tillägg till ångerrätten.

Vid reklamation och fel kommer du att få ersättning för eventuella fraktkostnader. Återbetalningen sker med samma betalningsmedel som du använde vid den ursprungliga transaktionen, såvida du inte uttryckligen har avtalat något annat med oss.

Tvistlösning 

Kontakta vår kundtjänst om du har klagomål om ditt köp. Klagomål ska meddelas till oss inom skälig tid, jfr. punkt 7 och 8.

Parterna ska i första hand försöka lösa eventuella tvister själva. Om detta inte lyckas kan du kontakta Allmänna Reklamationsnämnden för alternativ tvistlösning. Allmänna Reklamationsnämnden finns tillgänglig via:

Allmänna reklamationsnämnden
Box 174
Stockholm, 10123
Sverige
http://www.arn.se

Om den alternativa tvistlösningen inte når framgång kan båda parter välja att väcka ärendet inför domstol. Avtalet är upprättat under svensk rätt. Tvist avgörs vid Stockholms tingsrätt.

Varukorg
Rulla till toppen